Proje Ekibi

Gaziantep Üniversitesi Logo

Gaziantep Üniversitesi

Prof. Dr. Emine KOBAN

Proje Koordinatörü / Araştırmacı
Hukuk Fakültesi
Profesör Dr. Emine Koban 1986 yılında lisans eğitimini ve 1989 yılında yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1996 yılında doktorasını aldı. Uzmanlığı ve akademik araştırmaları, vergi hukuku, mali hukuk ve uluslararası ticaret ve gümrük hukuku üzerine odaklanmıştır. Makaleleri ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmıştır. Ulusal ve uluslararası konferans ve sempozyumlarda araştırma alanları hakkında çeşitli makaleler sunmuştur. Birçok ulusal derginin yayın kurulu üyesidir. Akademik kariyerinde farklı projeler hayata geçirmiş ve 1992 yılında Ulusal İkincilik Ödülünü ve 2006 yılında Ulusal Birincilik Ödülünü kazanmıştır. kademik çalışmalarının yanı sıra uzun yıllar çeşitli ulusal meslek kuruluşları için bağımsız danışman ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Bakan Danışmanı olarak çalışmıştır. Halen Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olarak çalışmakta ve aynı zamanda Kamu Hukuku ve Ekonomi Hukuku Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Prof. Dr. Can DEMİREL

Proje Koordinatörü / Araştırmacı
Tıp Fakültesi
Prof. Dr. Can Demirel, 17 Mayıs 1971 yılında doğdu. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliğinden mezun oldu. Yüksek Lisans Eğitimini Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalında 1997 yılında tamamladı. Doktora eğitimini ise 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Hali hazırda Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ulusal ve Uluslararası indekslerde taranmış 30 adet yayını, Ulusal ve Uluslararası alanlarda yayınlanmış 50 adet bildirisi bulunmaktadır. Aynı zamanda 3 yıldan buyana Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalında aktif olarak görev yapmaktadır. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimden sorumlu dekan yardımcısı ve Gaziantep üniversitesi eğitim komisyonunda aktif olarak da görev yapmaktadır. Öğrenciler ile birlikte yürüttüğü çok sayıda toplumsal duyarlılık projesi, TÜBİTAK projesi, Bilimsel Araştırma Projeleri mevcuttur.

Dr. Öğr. Üye. Ahmet BOZDAĞ

Araştırmacı
Hukuk Fakültesi
Dr. Öğr. Üyesi. Ahmet BOZDAĞ, 1980 yılında Şanlıurfa’da doğdu. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladığı hukuk eğitimini 2005 yılında tamamladı. 2005-2006 yılları arasında İstanbul’da serbest avukat olarak çalıştı. 2009 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalında başlamış olduğu doktora eğitimini 2013 yılında tamamlayarak Doktor unvanını aldı. 2014 yılında Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalına doktor öğretim üyesi olarak atandı. Halen Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Öğr. Gör. Şehnaz SAKICI

Araştırmacı ve Teknisyen
GABAM
Öğr. Gör. Şehnaz SAKICI: Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulan, Gaziantep Üniversitesi Avrupa Araştırma Merkezi sorumlusu ve öğretim görevlisidir. İşletme alanında doktora devam eden SAKICI, şimdiye kadar British Council Türkiye gibi birçok STK ve kuruluşlarda yürütülen ve çoğunlukla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen birçok projede aktif olarak yer almıştır. 2006 yılında o dönemki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından koordine edilen eğitim kapsamında Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Başvuru Süreçlerine ilişkin eğitim sürecini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Çalışma alanı Erasmus Plus Projeleri (Yetişkin, Mesleki Eğitim ve Öğretim ve Yüksek Öğrenim), MFİB ve IPA’dır.

Arş. Gör. Buket DENİZ

Araştırmacı ve Teknisyen
Hukuk Fakültesi
Arş. Gör. Buket Deniz, 1992 yılında doğdu. 2010 yılında lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra 2015 yılında aynı üniversitede İnsan Hakları Hukuku Yüksek Lisans Programına başladı. Bitirme tezinin adı “Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmeleri’nde Engellilere Yönelik Ayrımcılık Yasağı”dır. 2015-2018 yılları arasında 1 sene avukatlık stajını tamamlamış; 2 sene de serbest avukatlık yapmıştır. 2018 yılından beri Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi’ne üyedir. 2017 yılında bir Erasmus+ projesi olan “Include, Transform, Realise-2” adlı engelli gençlerle çalışma deneyimi eğitim kursuna katılmış ve sertifika almıştır. Engelli haklarına dair pek çok bilimsel kongre, sempozyum ve konferansta katılımcı olarak yer almıştır. Son olarak 2019 yılının Eylül ayında Boğaziçi Üniversitesi ve Research Worldwide işbirliği ile düzenlenen ve 3 günlük bir eğitim olan “Engellilik Güz Okulu”na katılmıştır. 2019 yılında Gaziantep Üniversitesi’nde başlamış olduğu kamu hukuku doktora programına devam etmektedir.

Öğr. Gör. Erkan BÜLBÜL

Araştırmacı ve Teknisyen
Tıp Fakültesi
Öğr. Gör. Erkan BÜLBÜL Önlisans Eğitimini Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Meslek Yüksekokulunda Bilgisayar Teknoloji ve Programlama bölümünde şeref derecesi ile tamamlamıştır. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamlamış, Yüksek Lisans eğitimini Ahmet Yesevi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Programında Onur derecesi ile tamamlamıştır. Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalında Eğitim-Öğretim Planlama sorumlusu olarak görev yapmakta olup, engelli öğrencilerin eğitime adaptasyonu, e-öğrenme, harmanlamış öğrenme konularında çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca alt yapı projelerinde görev alarak eğitim öğretim alanlarının iyileştirilmesinde, tıp fakültesi akreditasyonunda, laboratuvar ve sınav sistemleri kurulumlarında tecrübe sahibidir.

Alper ÇETİNKAYA

Teknisyen
Hukuk Fakültesi
1985 yılında Gaziantep’te doğdu. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimine Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku Bölümünde devam etmektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. 7 yıldır Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Mali İşler sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Nurcan YARAŞ

Teknisyen
Hukuk Fakültesi
1983 yılında Zonguldak’ın Devrek ilçesinde dünyaya gelen Nurcan YARAŞ, 2001 yılında Devrek Çok Programlı Lisesi’nden mezun olmuştur. 2008 – 2012 yılları arasında Anadolu ÜniversitesiAçıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü’nü, 2012 – 2014 yılları arasında da Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümü’nü bitirmiştir. YARAŞ, 2007 yılında Fiziksel Engelliler Vakfı tarafından engelli vatandaşlarımızın soru ve sorunlarına cevap ve çözüm bulma amaçlı olarak kurulan “Mutlu Engelli Hattı Çağrı Merkezi’nde(4446000)” Çağrı Operatörü olarak görev almıştır. Ülkemizde ve dünyada model olarak ilk kez uygulanan proje karşılaşılan sorunlarda getirdiği çözümlerle hem önemli bir destek merkezi olmuş, hem de gelen soru ve şikayetlerle kapsamlı bir bilgi havuzu oluşturmuştur. Çağrı merkezinde çalıştığı sırada, engellilerle ilgili birçok çalışması bulunan ve TBB İnsan Hakları Merkezi Engelli Çalışma Grubu üyesi olan Av. Cemal DONAT’ın da asistanlığını yürütmüş ve Cemal DONAT ile birlikte engellilerle ilgili birçok çalışmalarda (engelli mevzuatı, engelli hakları ve engellilik) yer almıştır. 2018 yılı ağustos ayı itibariyle de Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Bilgisayar İşletmeni olarak çalışmaya başlamıştır.

Mehmet Erkan Toksöz

Teknisyen
Hukuk Fakültesi
1982 yılında Gaziantep’te doğdu. Lisans eğitimini Gaziantep Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde, Yüksek lisans eğitimini Hasan Kalyoncu Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde tamamladı. Orta derecede İngilizce bilmektedir. 4 yıldır Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Öğrenci İşleri sorumlusu olarak çalışmaktadır. Bu proje kapsamında araştırmacı olarak görev almakta olup engelli bireylerle ve onların haklarıyla ilgili araştırma ve analizleri yapacaktır. Müşteri ilişkilerinde kişilik faktörlerinin etkisiyle ilgili yayınlanmış bir makalesi bulunmaktadır.

Bursa Uludağ Üniversitesi

Bursa Uludağ Üniversitesi

Prof. Dr. Mehmet YÜCE

Araştırmacı
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Prof. Mehmet Yüce’s professional area is public finance, fiscal law, fiscal policy and budget and fiscal planning. He graduated from Uludag University Faculty of Economics and Administrative Science in 1991. He worked as a research assistant (1994-2001), assistant professor (2001-2005), associated professor (2005-2010) and he is a professor date from 2010 at Bursa Uludag University.He has many studies include articles and books in Fiscal Law, Public Finance and Fiscal Policy area. He teach the tax principles about disability person and disability rights in this Public Finance and Fiscal Law context.

Prof. Dr. Sabahattin YÜREKLİ

Araştırmacı
Hukuk Fakültesi
Prof. Dr. Sabahattin Yürekli’s professional area is Labour Law and Social Security Law. He graduated from İstanbul University Faculty of Law in 1989. Then worked İstanbul University Faculty of Law for 13 years as a research assistant at Labour Law and Social Security Law department. After He worked “Dr.Faculty Member” at Erzincan Binali Yıldırım University Faculty of Law for 12 years and he is working as a dated from 2016 as an associate professor at Bursa Uludag University Faculty of Law. He has many studies include articles and boks in Labour Law and Social Security Law area. He teach the legal principles of disability person and disability rights in this Labor Law and Social Security Law context. He also have been in Germany, 2005 Freiburg Albert-Ludwigs University Law School as a “visiting scholar”.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Şahin CANER

Araştırmacı
Hukuk Fakültesi
Güncelleniyor…..

Ass. Prof. Dr. Sehnaz Baltacı GÖKTALAY

Araştırmacı
Eğitim Fakültesi
Department of Computer Education and Instructional Technologies (CEIT) at Faculty of Education, with expertise in e-learning education and integration of online technologies in teacher education. She involved in EU Projects called ED2.0Work (European Network for the Integration of Web2.0 in Education and Work), VoiceS (The Voice of the European TeacherS), DIGIFIRE (Digital Support for Volunteer Firefighters), RESOR (Reusable Energy Sources as a chance for development for Rural areas) and several national projects. She has conducted a series of studies dealing with e-learning, Web 2.0, entrepreneurship, and teacher education.

University Of Humanities Economics In Lodz

Humanities Economics In Lodz Üniversitesi

Dorota Janułajtys

Araştırmacı
Hukuk Fakültesi
PhD (Dean of Education Science) teacher, trainer, researcher, pedagogue. She finished postgraduate European Studies on Crime Problems at the Faculty of Law and Administration at University of Lodz. She participated in a series of trainings and internships in a social pathology including its preventive and therapeutic fields. Advisor for Students with Disabilities at University of Humanities and Economics in Lodz. For many years was cooperating with schools and universities in the field of psycho-corrections and behavioral disorders. She leads workshops in a Academy of Social Prevention in Lodz established by University of Humanities and Economics in Łódź.

Daria Modrzejewska

Araştırmacı
Eğitim Fakültesi
MA, PhD candidate –teacher, researcher at the faculty of Educational Science. Specialist in prevention school bulling. Experienced participant of EU funded projects , where she carried our research activities, gathered materials on best practices, designed methodologies, developed curricula and training contents, performed dissemination activities. She was involved in: Lifelong Learning programme, Transversal Key Activity 3 ICT, WEB 2.0 SEE – Web 2.0 Supported Education, Engagement, Information and Advocacy for Disabled Learners, 2011-2013; Grundtvig- GMP – Cafe in Europe – Civic Awareness for Elders, 2010 – 2012; Leonardo da Vinci – Vocational Education for European Routes Networks, 2011 – 2013; Leonardo da Vinci, Care for Vet – Care and Guidance Systems – Violence Prevention and Crisis Intervention in VET,2011 – 2013; Grundtvig, CESSIT – Creativity and Entrepreneurship Seeds for Social Inclusion Trainers, 2009 – 2011; Daphne 3 – Street Life Safety, 2009-2011 (researcher, member of the steering group); Leonardo da Vinci: Developing on line German and English language course and vocational thematic materials for Aupairs, 2007-2009; Grundtvig, JUDGE – Juvenile Delinquents’ Guided Education project, 2008-2009; Comenius, SPEAK – a school that speaks the language of its kids, 2008-2009.

University Of Thessaly Logo

Thessaly Üniversitesi

Mr. Charalampos Samantzis

Araştırmacı
is employed as Managing Director of Life Long Learning Center of the University of Thessaly while he has been responsible for the Career Office from 2004 and European Project Coordinator in various EU project initiatives. Being responsible for the development of the strategy and implementation plan for the Career Services Office, Mr. Samantzis was also responsible for developing and expanding the base of organizations interested in offering training and employment opportunities to students graduating from the University of Thessaly. At the same time. He presented enhanced activation in the provision of innovative training and education services through the implementation of various European initiatives providing adequate services and resulting in training opportunities and increased level of employment. Prior to his current position, he worked as a research associate in the South and East European Development Center (SEED) an interdisciplinary research and policy analysis Center at the Department of Planning and Regional Development (DPRD) in the University of Thessaly being actively involved both in the preparation and the implementation of various European research programs. Mr. Samantzis provides excellent professional record in supporting minorities and providing counseling to locals and not only (people from the region or throughout Greece) regardless their background/nationality being a link between
the institution and the labor market community.

Ms. Eleni Vezali

Araştırmacı
is employed in the Lifelong Learning Centre/ Vocational Training Centre of UTH as a Project Manager/Coordinator from October 2015 to present. She operates as a project manager and financial supervisor in a number of European Erasmus+ Projects such as: Learning to learn for low skill people, VET for migrants, Pedagogical approached for migrants, EYE: Erasmus for Young Entrepreneurs, YEP –Young People Mentoring Adults, New Horizons, Total Business Plants, EDGE, Generativity, BaSE and many more. Mrs. Vezali provides a wide range of assistance given her studies in Applied Economics and Finance, offering a helping hand to both the financial aspects of programs as well as the technical and researching parts. the Operational Program “Local Employment Plans across Greece (TOPSA)”.

Ms. Dimitra Printziou

Araştırmacı
is employed by University of Thessaly as researcher in the various project initiatives the institution implements. Her collaboration with the Society of People with visual impairment for the district of Magnesia “Magnites Tifli”.She empowered her with excellent organizational, and technical and researching skills working with disabled people in a practical manner. Furthermore, she was employed as a professor in private institutions.